Chilikyckling med färska betor, bacon och getost

POPULÄRT
Chilikyckling med färska betor, bacon och getost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chilikyckling med färska betor, bacon och getost

Av: Leila Lindholm

Från: Leilas middagstips

12 ingredienser

Variera din kyckling, här med smak av chili.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg rödbeta
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 1 förp babyspenat
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 förp bacon
  • 200 g getost
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
  2. Gnid av skalet med händerna.
  3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
  4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
  5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
  6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
  7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
  8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.