Chilikyckling med färska betor, bacon och getost
Chilikyckling med färska betor, bacon och getost
12 ingredienser
Variera din kyckling, här med smak av chili.
Ingredienser
- 1 kg rödbeta
- 4 kycklingfiléer
- 0,5 dl sweet chilisås
- 2 msk japansk soja
- 2 klyftor vitlök
- olivolja
- 1 förp babyspenat
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 förp bacon
- 200 g getost
- balsamvinäger
Gör så här
- Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
- Gnid av skalet med händerna.
- Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
- Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
- Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
- Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
- Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
- Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.