Hemgjord rosmaringrissini

Hemgjord rosmaringrissini
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Hemgjord rosmaringrissini

22

12 steg att laga

10 ingredienser

2h

Goda drinktilltugg som har en krispig yta med hackad rosmarin.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1,5 dl vatten, ljummet
  • 1 äggvita (ekologisk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 kvist rosmarin
  • 5 dl vetemjöl
  • flingsalt
  • En kruka rosmarin

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.
  2. Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.
  3. Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.
  4. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.
  5. Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
  7. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
  8. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
  9. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
  10. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
  11. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
  12. Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer