Jordgubbs- och rabarberkräm
Jordgubbs- och rabarberkräm
9 ingredienser
Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.
Ingredienser
- 1 l rabarber
- 1 l jordgubbar
- 0,5 vaniljstång
- 1 citron, saft och skal
- 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Redning:
- 2 msk potatismjöl
- 0,5 dl vatten, kallt
Gör så här
- Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
- Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
- Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
- Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.