Gravlaxsås med espresso

1 röst

Leilas gravlaxsås görs på helt fräscha råvaror och smakar därför underbart till lax eller sill. Espresson gör att den får en mustigare och tyngre ton.

Leilas tips! Lägg en fuktig duk eller trasa under skålen så står den stadigt när du skall vispa i oljan.

Visa mer

Du behöver

  • 1 dl svensk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 dl neutral matolja
  • 2 msk kall espresso
  • 1 knippe färsk skuren dill

Gör så här

  1. Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso.
  3. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.
11 mars 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept