Gravlaxsås med espresso

Gravlaxsås med espresso
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Gravlaxsås med espresso

6

8 ingredienser

Leilas gravlaxsås görs på helt fräscha råvaror och smakar därför underbart till lax eller sill. Espresson gör att den får en mustigare och tyngre ton.

Leilas tips! Lägg en fuktig duk eller trasa under skålen så står den stadigt när du skall vispa i oljan.

Ingredienser

  • 1 dl svensk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 dl neutral matolja
  • 2 msk espresso, kall
  • 1 knippe färsk dill, skuren

Gör så här

  1. Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso.
  3. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.