Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta

0 röster
4
Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta
Foto: TV4

Den här supergoda, gräddiga såsen brukar jag servera till min ravioli men det är även en fantastisk god sås till grillad eller kokt vit fisk. /Leila Lindholm

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 färsk vaniljstång
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 dl riven/hyvlad färsk parmesanost
  • 3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  2. Koka den och fröna med grädden i 3 minuter.
  3. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  4. Blanda såsen med nykokt pasta.
  5. Strö över hyvlad färsk parmesanost och hackad rosmarin.
12 maj 2010

Laddar fler recept