Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta

0 röster
4
Vaniljsås med rosmarin till färsk pasta
Foto: TV4

Den här supergoda, gräddiga såsen brukar jag servera till min ravioli men det är även en fantastisk god sås till grillad eller kokt vit fisk. /Leila Lindholm

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 färsk vaniljstång
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 dl riven/hyvlad färsk parmesanost
  • 3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  2. Koka den och fröna med grädden i 3 minuter.
  3. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  4. Blanda såsen med nykokt pasta.
  5. Strö över hyvlad färsk parmesanost och hackad rosmarin.
12 maj 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept