Ullas spröda knäckebröd

42 röster
1h 20 min
Ullas spröda knäckebröd
Foto: TV4
1h 20 min

Du behöver

Till 24 knäckebröd:

  • 5 dl mjölk
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk hel kummin
  • 10 g färsk jäst
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl

Gör så här

  1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.
  5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.
26 mars 2009

Fler goda recept