Franskt kryddbröd - Pain d épice
Franskt kryddbröd - Pain d épice
13 ingredienser
55 min
Pain d épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst.
Ingredienser
- 1 dl honung
- 0,5 dl rörsocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk brödkrydda
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 10 torkade aprikoser
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl valnötter
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk bikarbonat
- smör och hyvlad mandel till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
- Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
- Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
- Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
- Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.
- Leilas tips!
- Pain d?épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott!! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst.