Mormors goda kardemummaskorpor
Mormors goda kardemummaskorpor
10 ingredienser
Ett par riktigt knapriga skorpor är alltid gott, här med smak av kardemumma.
En sats blir 35 skorpor.
Läs mer om
Ingredienser
- 1 tsk kardemummakärnor
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl rörsocker
- 1 vaniljstång
- 2 ägg (ekologiska)
- 1 dl sötmandel
- 1 bittermandel
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Stöt kardemumman i en mortel.
- Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
- Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.