Pasta Pomadoro

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pasta Pomadoro

4

12 ingredienser

20 min

Denna rätt är lika enkel att laga för en person som till tjugo. Det är en utmärkt familjerätt till vardags, som även fungerar till fest.

Ingredienser

portioner2
  • 250 g fettuccinepasta
  • 125 g färsk buffelmozzarella
  • 1 dl delade cocktailtomater
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 5 tomater
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med olja och salt.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Värm en kastrull och fräs vitlöken i olja och smör.
  3. Tillsätt honung och tärnad tomat och koka ihop till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
  4. Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen, cocktailtomater, mozzarella och basilika.