Pasta Pomadoro

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pasta Pomadoro

12 ingredienser

20 min

Denna rätt är lika enkel att laga för en person som till tjugo. Det är en utmärkt familjerätt till vardags, som även fungerar till fest.

Ingredienser

portioner
  • 250 g fettuccinepasta
  • 125 g färsk buffelmozzarella
  • 1 dl delade cocktailtomater
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 5 tomater
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med olja och salt.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Värm en kastrull och fräs vitlöken i olja och smör.
  3. Tillsätt honung och tärnad tomat och koka ihop till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
  4. Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen, cocktailtomater, mozzarella och basilika.