Kokosmarinerad gös

Kokosmarinerad gös
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kokosmarinerad gös

12 ingredienser

Fisk i folie passar bra på grillen. Gös är en fisk som passar bra i folie.

Använd kokosgrädde eller det tjocka av kokosmjölken som brukar lägga sig överst i burken, man ska inte skaka burken innan öppning.

Glöm inte aluminiumfolie!

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis, kokt
  • 12 skogschampinjoner
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 600 g gösfilé
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 5 färska limeblad
  • 3 dl kokosgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
  2. Riv 4 stora foliebitar och lägg ut dem på bänken.
  3. Skiva potatis, svamp och chili. Dela haricot verts och sockerärtorna. Skär gösen i portionsbitar.
  4. Lägg potatis, grönsaker och fisk på foliet. Salta och peppra.
  5. Forma foliet som en skål (så att man kan hälla i kokosmjölksmarinad).
  6. Riv vitlök och ingefära, strimla limeblad och blanda med kokosgrädden. Häll över fisken och stäng paketen.
  7. Grilla foliepaketen på grillen eller baka dem i ugnen i cirka 10 minuter. Inte för länge, då blir fisken torr. Öppna och tjuvtitta om du är osäker på om det är färdigt.