Kokosmarinerad gös
Kokosmarinerad gös
12 ingredienser
Fisk i folie passar bra på grillen. Gös är en fisk som passar bra i folie.
Använd kokosgrädde eller det tjocka av kokosmjölken som brukar lägga sig överst i burken, man ska inte skaka burken innan öppning.
Glöm inte aluminiumfolie!
Ingredienser
- 800 g färskpotatis, kokt
- 12 skogschampinjoner
- 1 mild röd chilifrukt
- 150 g haricots verts
- 150 g sockerärtor
- 600 g gösfilé
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 2 klyftor vitlök
- 5 cm ingefära
- 5 färska limeblad
- 3 dl kokosgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
- Riv 4 stora foliebitar och lägg ut dem på bänken.
- Skiva potatis, svamp och chili. Dela haricot verts och sockerärtorna. Skär gösen i portionsbitar.
- Lägg potatis, grönsaker och fisk på foliet. Salta och peppra.
- Forma foliet som en skål (så att man kan hälla i kokosmjölksmarinad).
- Riv vitlök och ingefära, strimla limeblad och blanda med kokosgrädden. Häll över fisken och stäng paketen.
- Grilla foliepaketen på grillen eller baka dem i ugnen i cirka 10 minuter. Inte för länge, då blir fisken torr. Öppna och tjuvtitta om du är osäker på om det är färdigt.