Leilas chèvre chaud med fransk sallad

Leilas chèvre chaud med fransk sallad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chèvre chaud med fransk sallad

12 ingredienser

Det här är Leilas egna chèvre chaud som serveras tillsammans med en fransk sallad.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 6 skivor chèvreost [100 g/styck]

Panering:

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 skivor färskt vitt bröd
  • 2 askar rucolasallad
  • 100 g valnötter

Fransk dressing:

  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl extra virgin olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ägget i en skål, häll upp mjölet i en djup tallrik.
  2. Mixa brödet i mixer till ströbröd och häll i en annan tallrik.
  3. Panera osten i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  4. Stek osten gyllene i stekpanna med olivolja.
  5. Blanda senap, vinäger, honung och kryddor i en skål, häll i oljan i en fin stråle under kraftig vispning eller mixa ihop dressingen med stavmixer.
  6. Smaksätt ruccolan med lite vinaigrette och fördela över 6 tallrikar, lägg den varma osten ovanpå och strö över valnötter.