Libanesisk råbiff på rågbröd

Libanesisk råbiff på rågbröd
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Libanesisk råbiff på rågbröd

9 ingredienser

Den lyxigaste råbiffen gör man på skrapad oxfilé. Man kan även mala råbiffen, det viktigaste är att man måste se till att köttet är superfräscht och färskt och självklart håll god hygien som att arbeta på en skärbräda av plast. Råbiff gör man ibland även på oxinnanlår eller flankstek. Beställ riktigt färskt kött på färskvaruavdelningen i din butik.

Receptet ger ca 15 små tilltugg.

Ingredienser

  • 400 g oxfilé (se till att den är superfärsk!)
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1-2 tsk malen spiskummin
  • 0,5 röd chilifrukt (spansk peppar)
  • 1 kruka färsk mynta
  • 10 vaktelägg till garnering (eller löjrom)
  • rågbröd, skivat

Gör så här

  1. Parera (ta bort eventuella senor) och skrapa oxfilén till råbiff.
  2. Finhacka rödlöken.
  3. Smaksätt oxfilén med rödlöken, olivolja, flingsalt, spiskummin, finhackad chili och fint skuren mynta. Smaka av.
  4. Skär ut rundlar av rågbrödet och lägg råbiffen på varje brödbit. Gärna med hjälp av en mindre rundel/stans.
  5. Garnera med en äggula från ett vaktelägg på varje råbiff (alternativt en klick löjrom).