Leilas ris á la malta

Leilas ris á la malta
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas ris á la malta

11 ingredienser

Leila smaksätter sin juldessert med apelsinpuré och serverar med ingefärsrörda hallon.

Ingredienser

portioner
  • 2 l risgrynsgröt, hemkokt
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 vaniljstång, färsk
  • 0,5 sats apelsinpuré (se nedan)

Apelsinpuré

  • 0,5 apelsin, med skal
  • 3 dl florsocker

Ingefärsrörda hallon

  • 500 g frysta hallon
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Vispa grädde med skrapad vaniljstång.
  2. Skär apelsinen med skalet på i bitar.
  3. Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré.
  4. Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén.
  5. Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära.
  6. Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med färsk mynta.