Leilas Blueberry Corn Muffins
Leilas Blueberry Corn Muffins
11 ingredienser
De här matiga majsmuffinsarna är supergoda att äta nygräddade, varma med lite smör och flingsalt på. /Hälsningar Leila (recept till ca 12 muffins)
Recept till cirka 12 muffins!
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 ägg (ekologiska)
- 1,5 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl polenta
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 1 msk potatismjöl
- 3 dl färska blåbär (djupfrysta går också bra)
- råsocker (valfri mängd)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och rör ihop det med ägg och filmjölk.
- Blanda vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
- Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
- Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
- Strö lite råsocker över varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.