Leilas rosmarinkex med parmesan

Leilas rosmarinkex med parmesan
Foto: Tv4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas rosmarinkex med parmesan

48

8 ingredienser

Leilas goda kex med rosmarin och parmesan passar perfekt till ostbrickan!

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

Leilas rosmarinkex

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 2 msk torkad rosmarin

Gör så här

  1. Riv parmesanosten.
  2. Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
  3. Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
  4. Dela upp degen i två lika stora stycken.
  5. Forma degarna till två rullar.
  6. Rulla degen i havssalt och rosmarin.
  7. Sätt på ugnen på 200 grader.
  8. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
  9. Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka kex.
  10. Lägg kexen på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.