Sabayonnegratinerade färska bär
Sabayonnegratinerade färska bär
4 ingredienser
Det här är en fantastiskt god och enkel dessert. Sabayonne är en väldigt lätt kräm, som har vispas för att innehålla mycket luft. /Leila Lindholm
Se fler recept från
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
Sabayonnegratinerade färska bär
- 8 äggulor (ekologiska)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vitt vin, chablis
- 2 l färska bär
Gör så här
Sabayonnegratinerade färska bär
- Sätt ugnen på grill 250 grader, varmluft.
- Häll gulor, strösocker och vin i en värmetålig skål i emalj eller metall.
- Ställ skålen i vattenbad (i en kastrull med kokande vatten).
- Vispa kraftigt tills krämen tjocknat och det bildas spår av vispen.
- Ta av skålen från kastrullen och vispa tills krämen svalnat något.
- Fördela bären i portionsformar.
- Häll över krämen och gratinera dem direkt tills de fått en gyllene färg i cirka 5 minuter.