Sabayonnegratinerade färska bär

Sabayonnegratinerade färska bär
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Sabayonnegratinerade färska bär

7

4 ingredienser

Det här är en fantastiskt god och enkel dessert. Sabayonne är en väldigt lätt kräm, som har vispas för att innehålla mycket luft. /Leila Lindholm

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

Sabayonnegratinerade färska bär

  • 8 äggulor (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vitt vin, chablis
  • 2 l färska bär

Gör så här

  1. Sabayonnegratinerade färska bär
    Sätt ugnen på grill 250 grader, varmluft.
  2. Häll gulor, strösocker och vin i en värmetålig skål i emalj eller metall.
  3. Ställ skålen i vattenbad (i en kastrull med kokande vatten).
  4. Vispa kraftigt tills krämen tjocknat och det bildas spår av vispen.
  5. Ta av skålen från kastrullen och vispa tills krämen svalnat något.
  6. Fördela bären i portionsformar.
  7. Häll över krämen och gratinera dem direkt tills de fått en gyllene färg i cirka 5 minuter.