Grillad frukt med lavendelsocker och fromage blanc
Grillad frukt med lavendelsocker och fromage blanc
9 ingredienser
Fromage blanc åt jag för första gången i Paris på restaurang Georges som ligger högst upp i Centre Pompidou. Där serverades den som en len youghurtmousse med honung och rostat mandelspån. Egentligen är det ju en färskost som går att köpa överallt i Frankrike men eftersom man inte kan köpa den hemma i Sverige har jag hittat på min egen enkla variant som är magisk. /Leila Lindholm
Fromage blanc är också någonting man äter som tillbehör till jordgubbar och pistagenötter här nere i Frankrike och kan även ätas till rädisor. / Leila
Se fler recept från
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 1 kg färska persikor och aprikoser (eller annan stenfrukt)
- 50 g mandelspån
- 50 g pistagekärnor (osaltade och skalade)
Fromage blanc
- 3 dl grekisk yoghurt
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 2 bittermandel
Lavendelsocker
- 1 dl strösocker
- 4 färska lavendelblommor
Gör så här
- Vispa grädden tills den är fluffig och vänd ihop den med yoghurten.
- Tillsätt finriven bittermandel.
- Ställ in din fromage blanc i kylen.
- Blanda strösockret med plockade lavendelblommor i en burk.
- Dela och kärna ur aprikoser och persikor.
- Grilla dem så att de får rikligt med färg och lägg upp dem på assietter eller serveringsfat.
- Servera med fromage blanc och toppa med rostat mandelspån och pistagenötter.