Leilas glassbomb med hallonmaräng
Leilas glassbomb med hallonmaräng
6 ingredienser
Den här desserten är perfekt om man vill förbereda desserten några dagar innan festen. Du behöver: 1 liten (0,75 l) och en stor (2 l) metallskål ssamt en gasolbrännare.
Du behöver:
1 liten (0,75 l) och en stor (2 l) metallskål
Gasolbrännare
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 1,75 l mjuk vaniljglass [1,5-2liter]
- 0,75 l mjuk hallonsorbet
Hallonmaräng
- 3 äggvitor (ekologiska)
- 0,5 citron, saft av
- 3,25 dl strösocker
- 200 g färska hallon
Gör så här
Glassbomb
- Låt sorbeten mjukna i kylen 20-30 minuter. Packa hårt i en liten (fryst) metallskål. Frys till hård.
- Låt vaniljglassen mjukna i kylen 20-30 minuter. Vaniljglass. Klä botten och kanter i en större (fryst) metallskål med vaniljglass så att det formas en grop.
- Spola utsidan av den lilla skålen snabbt med hett vatten och lägg hallonsorben i gropen i den stora skålen med vaniljglass. Täck över med vaniljglass. Frys igen till hård.
- Skölj utsidan av bunken snabbt med hett vatten och tryck ut glassbomben. Frys på igen så att ytan fryser till.
- Gör marängen
Hallonmaräng
- Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till en maräng i en rostfri bunke.
- Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
- Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
- Spritsa eller bred marängen över glassbomben och bränn av ytan med en gasolbrännare.