Leilas Crème Caramel

46 röster
12
Leilas Crème Caramel
Foto: Tv4

En fransk klassiker till efterrätt, riktigt krämig och god.

Lägg in en stektermometer i ugnen för att kontrollera att inte värmen överstiger 100 grader. Då får man bubblor i puddingen. /Leila

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike


Visa mer
12

Du behöver

Karamellsås

  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Pudding

  • 1 dl strösocker
  • 10 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 l mjölk (3 %)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Karamellsås, smält socker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Sockret skall smälta och bli brunt dvs karamelliseras, var försiktig så att det inte bränns!
  3. Häll på vattnet och låt koka i cirka 5 minuter.
  4. Man kan prova hälla upp en sked karamell på en kyld tallrik för att kolla konsistensen. Den ska vara sirapsliknande. Låt karamellen svalna.
  5. Pudding
    Blanda strösocker, ägg, äggula, vaniljsocker och vaniljstång.
  6. Rör i mjölken och rör tills strösockret har löst upp sig.
  7. Häll karamellsåsen i botten av formarna, cirka 2 msk per form.
  8. Fyll försiktigt formarna med äggsmeten upp till kanten.
  9. Grädda formarna i vattenbad på 95 grader i cirka 2 timmar. Skaka lite på dem, de ska ha stannat till men kan dallra till lite.
  10. Kyl till kylskåpskall innan servering.
  11. Skär försiktigt med en kniv längs kanterna och stjälp upp puddingen på en assiette.
15 augusti 2011

Laddar fler recept...