Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

44

10 ingredienser

En läcker och enkel glasstårta med dajm och jordgubbar med lime och socker. Fräsch och söt dessert.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g philadelphiaost (naturell färskost)
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 3 förp daim dubbel [110 g]
  • sockerkaka (färdigköpt går bra)
  • 2 l färska jordgubbar
  • 2 limefrukter
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
  2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
  5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
  6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
  7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
  8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.