Leilas jordgubbs- och flädertrifle
Leilas jordgubbs- och flädertrifle
11 ingredienser
Härlig dessert till midsommar: jordgubbar, hallon, mousserandevin och fläderblomskräm varvade med bitar av sockerkaka.
Recept på Leilas saftiga sockerkaka >>
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 1 sockerkaka
Marinerade bär
- 1 dl prosecco (vitt mousserande vin)
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 2 l färska jordgubbar
- 1 l färska hallon
Fläderkräm
- 8 äggulor (ekologiska)
- 1,5 dl strösocker
- 5 msk majsstärkelse
- 1,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
- 9 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
Gör så här
- Baka sockerkakan enligt grundrecept i en smord och bröad sockerkaksform. Låt svalna.
- Skiva den i cirka 2 cm tjocka skivor.
- Koka upp prosecco och muskovadosocker, låt svalna lite.
- Skiva jordgubbarna och lägg dem och hallonen i den ljumna marinaden.
Fläderkräm
- Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda ut majsstärkelsen med flädersaft.
- Koka upp 6 dl vispgrädde och vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
- Häll tillbaka smeten i kastrullen. Tillsätt saftblandningen och sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen. Låt svalna.
- Vispa 3 dl grädde och blanda med grekisk yoghurt och vänd ner detta i fläderkrämen.
- Varva sockerkaka, marinerade bär och fläderkräm i lager i en fin glasskål på fot (först kaka, sedan bär, sist fläderkräm) det översta lagret i din trifle ska vara kräm och bär.