Omelett med räkstuvning

Omelett med räkstuvning
Foto: TV4
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Omelett med räkstuvning

63

12 ingredienser

Leif Mannerströms franska omelett med klassisk räkstuvning. Tips! Spela klippet för att se Leif laga och berätta hur du lyckas med en perfekt omelett, 

Kolla in tidigare recept och läs mer om

Sveriges mästerkock

.

Ingredienser

portioner

omelett

  • 3 ägg
  • 1 msk vatten
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • smör, att steka i

Räkstuvning

  • 150 g räkor med skal
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vitt vin
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör [ca 30 g]
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Omelett
    Blanda alla ingredienser utom smöret och vispa lätt med gaffel så att den inte blandas för hårt.
  2. Räkstuvning
    Skala räkorna, spara skalen.
  3. Finhacka och fräs schalottenlöken i smör.
  4. Tillsätt räkskalen, vinet och tomatpurén.
  5. Fräs runt rejält.
  6. Häll på vispgrädden och reducera ihop stuvningen med en klick smör till lagom konsistens.
  7. Ta bort från plattan och sila stuvningen i fin sil.
  8. Vänd ner räkorna och hackad dill.
  9. Omelett, forts
    Värm upp en liten teflonpanna.
  10. Smält smör, det ska ej få färg.
  11. Häll i smeten och värm omeletten på låg värme, den ska inte få färg utan bara stelna.
  12. Lägg på ett par msk räkstuvning och vänd över halva omeletten så att den bildar en ficka till stuvningen.
  13. Dekorera med färsk dill och resterande räkstuvning.