Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Janssons frestelse med surströmming - Mannerströms recept
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Janssons frestelse med surströmming - Mannerströms recept
16
Spara
Av:
Leif Mannerström
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
50 min
En riktig klassiker!
Brunch
Gratänger
Midsommarmat
Ingredienser
4 potatisar (stora)
2 gula lökar
smör
150 g ansjovisfilé (av skarpsill)
6 surströmmingsfilé
salt (efter smak)
nymalen svartpeppar (efter smak)
3 dl vispgrädde
1 msk ströbröd
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och strimla potatisen i ganska grova stavar.
Skiva löken och stek den gyllenbrun i smör.
Varva potatis, lök, ansjovis och surströmming i en smörad ugnsfast form. Spar några filéer och lökringar till dekoration.
Salta, peppra och slå på grädden.
Strö över ströbröd.
Grädda i ugn i 35-40 minuter eller tills potatisen känns färdig. Garnera med ansjovisfiléer och lökringar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut