Glace au four

Glace au four
Foto: TV4

En riktig nostalgitripp för de som upplevt denna härliga klassiker. Här göms persikor under täcket.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 februari 2010
4

Du behöver

  • 1 st sockerkaksbotten
  • 0,5 l vaniljglass
  • 4 st konserverade persikohalvor
  • 3 st äggvitor
  • 3 msk strösocker
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  3. Tillsätt sockret, lite i taget.
  4. Lägg sockerkaksbotten i botten på en ugnsfast form.
  5. Placera glassen ovanpå sockerkaksbotten och sedan persikorna.
  6. Spritsa eller klicka marängen över glass och persikor, så att allt täcks.
  7. Formen ska snabbt in i ugnen, marängen ska bara få lite färg. Det tar ca 4-5 minuter.
  8. Serveras direkt, gärna med färska bär.
Kommentera receptet

Fler goda recept