Stek skinkan i 175-gradig ugn tills den når en kärntemperatur på 68 grader. Man brukar räkna med att det tar ungefär en timme per kilo.
Låt svalna.
När skinkan är färdigstekt tar man bort svålen och det mesta av fettet.
Rör under tiden ihop senap, äggula och kryddor till griljeringen, d.v.s. allt utom ströbrödet. Pensla skinkan noga med den goda griljeringsröran.
Sikta över ströbröd med hjälp av en sil.
Sätt ugnen på 225-250 grader, övervärme. Griljera tills skinkan fått fin färg. Passa noga så att det inte bränner.
Glöm inte att smaka medan skinkan är varm!
Glaserad fläsksida
Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienserna till smeten i en mixer.
Pensla hälften av smeten över ena fläsksidan.
Stoppa in den på ett fat i ugnen med glaseringen upp. Passa noga så att det inte bränner. När sidan fått fin färg, vänd och pensla andra sidan och låt den också få fin färg.