Mannerströms havskräftor, grundrecept
Mannerströms havskräftor, grundrecept
6 ingredienser
8h 20 min
Koka egen lag till dina havskräftor och skryt lite på kräftskivan!
Ingredienser
- 3 kg kräftor
- 5 l vatten
- 2,25 dl grovt salt
- 1 msk farinsocker (eller motsvarande mängd sockerbitar, kan även uteslutas)
- 0,5 mörk öl
- krondill
Gör så här
- Koka vattnet och ta i rejält med krondill, låt sjuda i 15 minuter.
- Ta upp dillen med hålslev. Lägg i kräftorna och lägg i ny krondill. Om kräftorna är olika stora - lägg i de största först. Stormkoka ett par minuter.
- När kräftorna flyter upp är de klara. Lyft upp dem och lufta dem i cirka 4-5 minuter. Lägg i dem i vattnet igen och låt stå till nästa dag.
- Smaka gärna av spadet - det ska vara saltare än man kan tro!