Mannerströms dillsås

27 röster

Laga dillsås efter Leif Mannerströms recept. Använd gärna hemlagad buljong!

Visa mer

Du behöver

  • 3 knippe dill
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 5 dl mustig kalvbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 4 msk strösocker
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka dillen till såsen ganska fint.
  2. Fräs mjölet i smöret i en kastrull. Späd med silad buljong och gräddmjölk. Såsen ska vara precis på gränsen mellan simmig och tjock.
  3. Börja smaksättningen med 1 msk ättiksprit och 2 msk socker. Smaka av så att det är lagom balans mellan sött och surt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Behövs det mer syrlighet tillsätter du ytterst lite ättiksprit.
  5. När du tycker att balansen ar bra vänder du ner dillen. Det ska vara rikligt med dill.

Laddar fler recept...