Varmrökt lax med pepparrotsdressing

15 röster
15 min
6
Varmrökt lax med pepparrotsdressing
Foto: Ulrika Ekblom

En räddare i sommar är den rökta fisken som bara behöver serveras som den är med en god sås och dillkokt färskpotatis.

Visa mer
15 min
6

Du behöver

Lax

  • 1 kg lax, varmrökt
  • 1-2 sallatshuvuden, t ex sweet gemsallat, eller romansallat
  • 0,5 dl kapris, stora
  • 1 st citron
  • olivolja
  • Flingsalt, efter snak
  • Nymald svartpeppar, efter smak

Pepparrotsdressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 3-4 msk färskriven pepparrot
  • 1-2 msk flytande honung
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Fördela sallatsbladen på ett stort fat.
  2. Stänk på lite olivolja och smula över lite salt.
  3. Dela laxen och rensa bort skinn och ben.
  4. Fördela köttet på fatet och garnera med kapris.
  5. Salta och peppra lätt.
  6. Dela citronen och lägg den bredvid.
  7. Rör samman crème fraiche, gräddil och pepparrot efter smak.
  8. Söta med honung och en nypa salt.
  9. Servera till fisken.
4 juli 2011

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept