Spenatsoppa med chorizo och parmesan

13 röster
20 min
4
Spenatsoppa med chorizo och parmesan
Foto: Ulrika Ekblom

Med inspiration av den portugisiska soppan ”caldo verde” som lagas på grönkål och chorizo har kokat ihop en egen variant.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök (liten)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 450 g fryst spenat, lätt tinad
  • 5 dl grönsaksbuljong (ekologisk)
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 0,5 krm socker

Tillbehör

  • 2 färsk chorizokorv [ca 115 g]
  • parmesanost, färskriven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
  3. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
  4. Tillsätt spenaten och rör om.
  5. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
  6. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar, en nypa socker och lite rivet citronskal.
  7. Skär korven i sneda skivor och stek den sakta på svag värme. Servera soppan med korvskivor och massor av riven parmesan.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...