Spenatsoppa med chorizo och parmesan

Spenatsoppa med chorizo och parmesan
Foto: Ulrika Ekblom
Le parfait
Le parfait

Spenatsoppa med chorizo och parmesan

14

12 ingredienser

20 min

Med inspiration av den portugisiska soppan ”caldo verde” som lagas på grönkål och chorizo har kokat ihop en egen variant.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök (liten)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 450 g fryst spenat, lätt tinad
  • 5 dl grönsaksbuljong (ekologisk)
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 0,5 krm strösocker

Tillbehör

  • 2 färsk chorizokorv [ca 115 g]
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
  3. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
  4. Tillsätt spenaten och rör om.
  5. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
  6. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar, en nypa socker och lite rivet citronskal.
  7. Skär korven i sneda skivor och stek den sakta på svag värme. Servera soppan med korvskivor och massor av riven parmesan.