Pot au feu på lax med senapskräm
Pot au feu på lax med senapskräm
15 ingredienser
20 min
En härlig gryta med lax som serveras med en len senapskräm.
Ingredienser
- 5 morötter, delade på längden (små späda)
- 100 g haricots verts
- 100 g sockerärtor
- 100 g babyspenat
- 500 g laxfilé, i kuber
- 1 l fiskbuljong
- 5 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- ev 0,25 g saffran
- 1 tsk strösocker
- salt
- malen svartpeppar
Senapskräm
- 1 förp kvarg 10 %
- 2 msk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
Gör så här
- Börja med att röra ihop senapskrämen. Låt stå i rumstemperatur medan du gör soppan.
- Koka upp buljongen med pepparkorn och lagerblad samt ev en nypa saffran.
- Lägg i grönsakerna förutom spenaten och koka dem knappt mjuka, ca 4-5 minuter.
- Lägg i laxen och låt den sjuda 3-5 minuter.
- Lägg till sist i spenaten och låt den mjukna en minut. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera genast med senapskräm och ett gott bröd och ost..