Pot au feu på lax med senapskräm

Pot au feu på lax med senapskräm
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pot au feu på lax med senapskräm

15 ingredienser

20 min

En härlig gryta med lax som serveras med en len senapskräm.

Ingredienser

portioner
  • 5 morötter, delade på längden (små späda)
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g babyspenat
  • 500 g laxfilé, i kuber
  • 1 l fiskbuljong
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • ev 0,25 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • malen svartpeppar

Senapskräm

  • 1 förp kvarg 10 %
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop senapskrämen. Låt stå i rumstemperatur medan du gör soppan.
  2. Koka upp buljongen med pepparkorn och lagerblad samt ev en nypa saffran.
  3. Lägg i grönsakerna förutom spenaten och koka dem knappt mjuka, ca 4-5 minuter.
  4. Lägg i laxen och låt den sjuda 3-5 minuter.
  5. Lägg till sist i spenaten och låt den mjukna en minut. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera genast med senapskräm och ett gott bröd och ost..
Pot au feu på lax med senapskräm | Köket.se