Pavlova med mascarpone och färska bär
Pavlova med mascarpone och färska bär
12 ingredienser
2 h
En härlig marängtårta med citron, honung och bär.
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 1 krm salt
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
- 500 g mascarpone
- 2 dl turkisk yoghurt
- 0,5 dl honung, flytande
- 1 urskrapad vaniljstång
- 1 citron, tvättad, rivet skal
- 3 dl bär (och/eller frukt)
Gör så här
- Börja med marängbottnen: Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 minuter med elvisp.
- Vispa i maizena, bakpulver och vinäger.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
- Gör mascarponekrämen: Vispa ihop mascarpone och yoghurt för hand tillsammans med honung, vaniljfrön och citronskal.
- Klicka på det över marängbotten och toppa med bär. Servera genast.