7 steg att laga
4 ingredienser
Att baka med poolish är perfekt för dig som tidigare bara har
bakat med jäst, men som vill få en introduktion i surdegens värld.
När du bakar med poolish fungerar jästsmulan som en gnista som
sätter i gång jäsningen. Den långa tiden som poolishen får vila
innan du tillsätter den i degen resulterar i en elastisk och
lättarbetad deg med fantastisk smak /Sébastien
Receptet kommer från
Om du vill ha en jäsningsmetod som är stabil året runt kan du
lägga korgen med degen i en tät låda och låta degen komma i gång i
rumstemperatur. När degen har växt lite ställer du in den i
kylskåpet och låter den jäsa färdigt där. Varför är kylskåpet så
bra för jäsning? Oavsett om det är –20° eller +35° ute är
temperaturen i kylen alltid mellan 4° och 6°. Även om det tar
längre tid att jäsa i kylen är det ofta värt det eftersom du får
tillbaka i smak det du betalar i tid!
Tips! Hitta billigaste ingredienserna i din butik
Smarta tips i köket!
Läs mer