Lax i ugn med rotfrukter och fetaost
Lax i ugn med rotfrukter och fetaost
10 ingredienser
Ugnsbakad lax med fetaost och rotfrukter med lågt GI som rotselleri och rödbetor_. Recept från GI- och LCHF-kokboken LCHQ._
Läs mer om boken
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 300 g rödbeta
- 300 g persiljerot
- 300 g rotselleri
- 300 g majrova (eller kålrabbi)
- 4 msk olivolja
- 1 tsk torkade örter (t ex franska örter)
- salt
- svartpeppar
- 150 g fetaost
Gör så här
- Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora bitar.
- Lägg dem i en ugnsform och häll på olivoljan.
- Strö över örter, salta och peppra efter smak.
- Rör om så att kryddorna och oljan blandas väl.
- Stek i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter, sänk sedan värmen till 200 och ställ in en ugnsform med laxen.
- Fortsätt steka rotfrukter och lax i 15–20 minuter.
- Smula fetaosten över rotfrukterna och krydda laxen med salt.