Fylld lax

Fylld lax
Foto: Pepe Nilsson

Fylld lax

13

9 ingredienser

Laxfilé fylld med västerbottensost och soltorkade tomater. Recept från LCHF-kokboken.

En fylld laxfilé ger ca 700 kcal och 6 g kolhydrater. Fettkvoten är ca 1. Hälften av kolhydraterna kommer från den lilla mängden soltorkad tomat. Pesto vore ett kolhydratsnålare alternativ.

Läs mer om boken

LCHF - kokboken


Ingredienser

  • 4 rejäla laxfiléer med skinn
  • Till fyllning
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 burk kronärtskockbottnar, finhackade
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 4 soltorkade tomater, finhackade (OBS: kolhydratrika!)
  • salt
  • peppar

Som dekoration

  • 4 skivor knaprigt bacon

Gör så här

  1. Lägg baconskivorna på smörpapper och torka i ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop fyllningen.
  3. Smaka av och krydda.
  4. Skär djupa skåror i laxfiléerna och tryck in fyllningen.
  5. Stek laxen i 175 grader ca 20 minuter.
  6. Klipp över baconstrimlor som dekoration. (I ursprungsreceptet stod det ugnstorkad parmaskinka, men jag föredrar bacon.)
  7. Serveras förslagsvis med en frisk grönsallad.