Fylld lax

11 röster
Fylld lax
Foto: Pepe Nilsson

Laxfilé fylld med västerbottensost och soltorkade tomater. Recept från LCHF-kokboken.

En fylld laxfilé ger ca 700 kcal och 6 g kolhydrater. Fettkvoten är ca 1. Hälften av kolhydraterna kommer från den lilla mängden soltorkad tomat. Pesto vore ett kolhydratsnålare alternativ.

Läs mer om boken

LCHF - kokboken


Visa mer

Du behöver

  • 4 rejäla laxfiléer med skinn
  • Till fyllning
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 burk finhackade kronärtskockbottnar
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 4 finhackade soltorkade tomater (OBS: kolhydratrika!)
  • Salt
  • peppar

Som dekoration

  • 4 skivor knaprigt bacon

Gör så här

  1. Lägg baconskivorna på smörpapper och torka i ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop fyllningen.
  3. Smaka av och krydda.
  4. Skär djupa skåror i laxfiléerna och tryck in fyllningen.
  5. Stek laxen i 175 grader ca 20 minuter.
  6. Klipp över baconstrimlor som dekoration. (I ursprungsreceptet stod det ugnstorkad parmaskinka, men jag föredrar bacon.)
  7. Serveras förslagsvis med en frisk grönsallad.
28 februari 2012
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept