Glutenfri snabbfranska
Glutenfri snabbfranska
5 ingredienser
Glutenfritt, snabblagat bröd med pumpakärnor. Servera med äggsmör. Recept från boken LCHF för familjen.
Läs mer om boken
Ingredienser
Snabbfranska
- 4 ägg
- 4 dl Bakerix
- 0,5 dl pumpakärnor
Äggsmör
- 2-3 ägg, nykokta, hårdhet efter smak
- 50 g smör, mjukt
Gör så här
Snabbfranska
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggen på högsta effekt med en elvisp i 3– 4 minuter. Ju längre du vispar äggen desto fluffigare bullar.
- Vänd ner mjölblandningen i äggvispet med hjälp av en slickepott.
- Tillsätt valfria kryddor som exempelvis örtkryddor, kummin eller fänkål. Blanda ordentligt, degen ska bli klibbig i konsistens som en gröt.
- Klicka ut till 6 bullar på ett bakplåtspapper.
- Jämna till och forma till jämna bullar med fuktade händer.
- Strö på pumpakärnor och tryck fast dem lite.
- Låt jäsa till den dubbla storleken. Grädda längst ner i ugnen i 17 –20 minuter, eller tills bullarna har fin färg.
Äggsmör
- Mosa de varma äggen i smöret med en gaffel och låt svalna lite. Servera ljummet.