Chokladmousse sötad med honung eller stevia

Chokladmousse sötad med honung eller stevia
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Chokladmousse sötad med honung eller stevia

Av: Anna Hallén

Från: LCHF - husmanskost

8 ingredienser

Söta med honung eller stevia! Använd choklad med minst 70 procents kakaohalt. Vill du göra chokladmoussen mindre mörk så kan du dubbla mängden vispgrädde.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Chokladmousse

  • 3 ägg
  • 200 g hallon
  • 1 msk honung (eller stevia sötningsmedel)
  • 150 g mörk choklad, att smälta
  • 4 msk vispgrädde
  • 50 g mörk choklad, att hacka

Till servering

  • 100 g hallon
  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Separera äggulor och vitor.
  2. Vispa vitorna till hårt skum.
  3. Blanda äggulorna med hallon och honung eller stevia i en separat bunke.
  4. Hacka och smält chokladen över vattenbad.
  5. Häll den smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan in i äggvitorna med hjälp av en slickepott.
  6. Blanda till sist in vispgrädde.
  7. Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar.
  8. Låt stå kallt minst 2 timmar.
  9. Servera med vispgrädde och hallon.