Chokladmousse sötad med honung eller stevia
Chokladmousse sötad med honung eller stevia
8 ingredienser
Söta med honung eller stevia! Använd choklad med minst 70 procents kakaohalt. Vill du göra chokladmoussen mindre mörk så kan du dubbla mängden vispgrädde.
Ingredienser
Chokladmousse
- 3 ägg
- 200 g hallon
- 1 msk honung (eller stevia sötningsmedel)
- 150 g mörk choklad, att smälta
- 4 msk vispgrädde
- 50 g mörk choklad, att hacka
Till servering
- 100 g hallon
- 2 dl grädde, vispad
Gör så här
- Separera äggulor och vitor.
- Vispa vitorna till hårt skum.
- Blanda äggulorna med hallon och honung eller stevia i en separat bunke.
- Hacka och smält chokladen över vattenbad.
- Häll den smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan in i äggvitorna med hjälp av en slickepott.
- Blanda till sist in vispgrädde.
- Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar.
- Låt stå kallt minst 2 timmar.
- Servera med vispgrädde och hallon.