Laxtartar med gurka och nori

Laxtartar med gurka och nori
Anja Allvin
Adam Thulin
Anja Allvin
Adam Thulin

Laxtartar med gurka och nori

Av: Ida Ödmark, Anja Allvin, Adam Thulin, Helena Ekman

Från: Sveriges mästerkock

10 ingredienser

Krämig laxtartar med sting från wasabi toppad med snabbpicklad gurka bjuds här på noriark.

Ingredienser

portioner
  • 200 g laxfilé (gärna salmalax)
  • 6 dl majonnäs
  • 30 g wasabi
  • salt
  • 1 gurka
  • 2 msk fisksås
  • 2 limefrukter
  • 1 msk strösocker
  • 5 nori
  • sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Skär laxen i 0,5 cm stora tärningar.
  2. Blanda laxen med majonnäs och wasabi. Smaka av med salt.
  3. Hyvla gurkan tunt på mandolin.
  4. Blanda gurkan med fisksås, limesaft och socker.
  5. Klipp ut 4 bitar av varje noriark.
  6. Lägg laxröra på noribitarna. Toppa med gurkan och rostade sesamfrön.