Laxtartar med gurka och nori

Laxtartar med gurka och nori

Laxtartar med gurka och nori

10 ingredienser

Krämig laxtartar med sting från wasabi toppad med snabbpicklad gurka bjuds här på noriark.

Ingredienser

portioner
  • 200 g laxfilé (gärna salmalax)
  • 6 dl majonnäs
  • 30 g wasabi
  • salt
  • 1 gurka
  • 2 msk fisksås
  • 2 limefrukter
  • 1 msk strösocker
  • 5 nori
  • sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Skär laxen i 0,5 cm stora tärningar.
  2. Blanda laxen med majonnäs och wasabi. Smaka av med salt.
  3. Hyvla gurkan tunt på mandolin.
  4. Blanda gurkan med fisksås, limesaft och socker.
  5. Klipp ut 4 bitar av varje noriark.
  6. Lägg laxröra på noribitarna. Toppa med gurkan och rostade sesamfrön.