En otroligt god och läcker laxtårta som går fint att förbereda för att strax innan servering toppas med räkor, stenbitsrom, citronskivor och dillvippor. Perfekt att servera till midsommar, påsk och på buffén.
Smält smöret. Mixa kavringen till smulor i en mixer.
Blanda samman smulorna med smöret. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant.
Tryck ut smör- och brödblandningen till en botten i formen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Lägg ca 1/5 av crème fraichen i en liten kastrull.
Blanda ihop resterande crème fraiche, färskost, finhackad rödlök, finskuren kallrökt lax, pepparrot på tub, finhackad dill och några droppar citronsaft i en bunke. Smaka av med salt och malen vitpeppar.
Värm försiktigt crème fraichen i kastrullen. Lyft upp gelatinbladen, låt droppa av och lägg i kastrullen med crème fraiche. Rör om på svag värme till gelatinbladen smält.
Rör ner den smälta blandningen i bunken med färskoströran. Blanda väl. Bred ut blandningen på kavringsbottnen. Ställ i kylen för att stelna, 4-5 timmar.
Dekorera laxtårtan med finskuren gräslök, räkor, stenbitsrom och citronskivor.