Laxspett med zucchini och ananas

laxspett med zucchini och ananas
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Laxspett med zucchini och ananas

15 ingredienser

40 min

"Här har jag piffat upp laxspetten med zucchini och ananas, men det går bra att ha bara lax på spetten om man föredrar det. Första gången jag gjorde den krämiga couscous- salladen blev det succé. Den passar verkligen fint till grillad fisk." /Jenny

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 ananas (färsk)
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Krämig couscoussallad

  • 3 dl couscous
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • citronsaft
  • salt
  • italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Lägg fyra spett av trä i blöt i 15 minuter eller använd metallspett.
  2. Skär laxen i kuber och zucchini och ananas i bitar. Trä upp allt på spetten.
  3. Pensla med olja, salta och peppra och lägg spetten på grillen. Grilla tills laxen är genomstekt.

Krämig couscoussallad

  1. Koka couscousen i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, rör om då och då.
  2. Häll upp couscousen i en skål och låt den svalna.
  3. Finhacka under tiden gurka, paprika, lök och dill.
  4. Rör ner yoghurten i skålen med couscous, pressa över lite citronsaft och blanda ner allt du hackat. Smaka av med lite salt och italiensk salladskrydda.