Smakrik laxsallad med ponzu- och frödressing

Laxsallad med ponzu- och frödressing
Foto: Eva Hildén

Smakrik laxsallad med ponzu- och frödressing

9 ingredienser

15 min

Den här härliga laxsalladen med ponzusås är en rätt som maxar smakerna på bästa sätt. Passar lika bra till påskbuffén som lunch en varm sommardag!

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman Ponzu - Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1,5 msk pumpakärnor
  • 1,5 msk solroskärnor
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1,5 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 msk olivolja
  • Maldon havssalt

Sallad

  • 2 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 200 g varmrökt lax

Gör så här

Dressing

  1. Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr och het stekpanna tills de är gyllene.
  2. Lägg fröna i en mortel tillsammans med vitlök och en nypa havssalt. Mortla till en mellangrov, jämn blandning. Tillsätt ponzusås och olivolja. Rör ihop.
  3. Servera frödressingen till sallader eller bred på surdegsbröd.

Sallad

  1. Mjukkoka äggen. Skala och skär i klyftor.
  2. Förväll haricots verts i välsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet.
  3. Lägg äggklyftor, bönor och varmrökt lax i mindre bitar på ett fat. Klicka på frödressingen. Garnera gärna med rostade pumpakärnor och/eller solroskärnor.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Kikkoman Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer