Laxpudding på rökt lax
Laxpudding på rökt lax
11 ingredienser
Laxpudding lagas traditionellt av rimmad lax. Den här innehåller istället rökt lax, som omväxling. Den som vill kan servera skirat smör till.
Ingredienser
- 250 g rökt lax
- 10 potatisar, kalla
- 1 gul lök (stor)
- 0,5 dl dill, finhackad
- vitpeppar
- 4 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 3-4 ägg
- 1 msk ströbröd
- 20 g smör+ till formen
Till servering:
- smör, skirat
Gör så här
- Värm ugnen till 225°. Skär laxen i skivor eller strimlor. Skiva potatisen. Skala och skiva löken. Hacka dillen. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax, lök och dill i formen. Krydda med peppar mellan varven.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Slå blandningen över potatisen i formen. Strö över ströbröd och hyvla eller klicka på smör.
- Grädda laxpuddingen i ca 30-40 minuter. Skira smöret genom att hetta upp det och spara den klara vätskan som bildas överst. Servera till laxpuddingen.