Laxpudding på gravad lax
Laxpudding på gravad lax
9 ingredienser
En mättande laxrätt, dillknippan ska vara stor för att ge puddingen den rätta smaken. Servera gärna med en krispig grönsallad.
Ingredienser
- 0,75 kg potatis, halvkokt
- 200 g gravad lax
- 1 knippe dill, hackad
- 2 ägg
- 4 dl kaffegrädde
- ströbröd
- 100 g smör
- svartpeppar
- Ugn:175-200°
Gör så här
- Sätt ugnen på 175-200°. Skala och skiva potatisen. Varva i ugnsform med skivad lax, dill och lök, peppra lätt mellan varven. Salta ev. lite på potatisen.
- Vispa ihop ägg, dill och grädde och slå över. Strö på ströbröd.
- Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 30 min. Smält smöret och servera till.