Laxpasta med mynta och ärtor

30 röster
20 m
4
Laxpasta med mynta och ärtor
Foto: TV4

Gräddig laxpasta med ärtor, mynta och vitt vin. Toppas med rå äggula och nyriven parmesan.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

Pasta

  • 400 g linguine

Sås

  • 2 msk smör
  • 10-15 cm purjolök, den vita biten
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 400 g färsk lax, skuren i tärningar
  • 200 g gröna frysta ärtor, tinade
  • 1 dl mynta, grovhackad (ca 2-3 krukor)
  • 4 äggulor
  • ca 100 g parmesanost, riven
  • svartpeppar och salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält smöret och stek/sautera löken försiktigt tills den är mjuk. Slå på vitt vin och grädde. Låt koka ihop.
  3. Lägg i lax och ärtor och låt sjuda tills laxen är klar. Smaka av med mynta och salt precis innan servering.
  4. Blanda med pastan och toppa med äggula, riven parmesan och nymald svartpeppar.
9 februari 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...