Lax med knäckebrödstäcke och potatisstomp
Lax med knäckebrödstäcke och potatisstomp
12 ingredienser
45 min
En vardagsrätt som tas till nya höjder med ett smarrigt frastäcke av knäckebröd och en örtig potatisstomp. Perfekt middagsmat för hela familjen!
Se Gabriel Jonsson laga receptet

Ingredienser
- 600 g laxfilé, i portionsbitar
- 6 knäckebröd
- 100 g smör
- salt
- peppar
potatis
- 800 g delikatesspotatis
- 1 kruka dill
- 1 kruka persilja
- salt
- peppar
Limesås
- 2 dl crème fraîche
- 1 limefrukt
Gör så här
Lax
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Mixa eller mortla knäckebrödet. Blanda med smöret. Salt och peppra.
- Lägg laxen i en ugnssäker form och täck laxen med knäckebrödsblandningen.
- Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 50 grader, ca 8-12 minuter.
Potatisstomp
- Koka potatisen tills den är mjuk. Häll av och mosa med en gaffel eller lämpligt redskap.
- Hacka dillen och persiljan och blanda med potatisen. Smaka av med salt och peppar.
Limesås
- Blanda crème fraiche med finrivet limeskal och saft från hälften av limen. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
Glöm inte att matsortera skalet från limen för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda middag. /Köket-redaktionen