Lax i ugn med Philadelphiatäcke

Lax i ugn med Philadelphiatäcke
Foto: Köket.se

Lax i ugn med Philadelphiatäcke

51

3 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Det här receptet är löjligt enkelt och gott! Duka upp en liten buffé med olika toppings så får var och en välja vad den vill ha.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 laxfilé
  • 200 g Philadelphia Original
  • 75 g lagrad ost, riven
  • salt
  • peppar

Topping 1

  • 1 dl soltorkad tomatcrème
  • 3 msk pinjenötter, rostade
  • färsk timjan

Topping 2

  • 1,5 dl pistagenötter, grovt hackade

Topping 3

  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl riven kokos

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna snabbt i en panna och blanda Philadelphiaosten med den rivna, lagrade osten. Salta och peppra.
  2. Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Stryk över den krämig färskosten över laxfiléerna och grädda i ugnen på ca 175 grader i 10-12 minuter.
  3. Ta ut och toppa med din favorittopping. En sötstark chilisås med kokosflarn är vansinnigt gott liksom soltorkad tomatpesto med pinjenötter och timjan. Även en täcke med bara hackade nötter är riktigt gott till den mjälla laxen med det krämiga osttäcket.