Lax i ugn med Philadelphiatäcke

Foto: Köket.se
Lax i ugn med Philadelphiatäcke
11 ingredienser
30 min
Det här receptet är löjligt enkelt och gott! Duka upp en liten buffé med olika toppings så får var och en välja vad den vill ha.
Ingredienser
- 4 laxfiléer
- 200 g Philadelphia Original
- 75 g lagrad ost, riven
- salt
- peppar
Topping 1
- 1 dl soltorkad tomatcrème
- 3 msk pinjenötter, rostade
- färsk timjan
Topping 2
- 1,5 dl pistagenötter, grovt hackade
Topping 3
- 1 dl sweet chilisås
- 0,5 dl riven kokos
Gör så här
- Rosta pinjenötterna snabbt i en panna och blanda Philadelphiaosten med den rivna, lagrade osten. Salta och peppra.
- Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Stryk över den krämig färskosten över laxfiléerna och grädda i ugnen på ca 175 grader i ca 15 minuter.
- Ta ut och toppa med din favorittopping. En sötstark chilisås med kokosflarn är vansinnigt gott liksom soltorkad tomatpesto med pinjenötter och timjan. Även en täcke med bara hackade nötter är riktigt gott till den mjälla laxen med det krämiga osttäcket.
TIPS!