Lättstuvade kantareller
Lättstuvade kantareller
11 ingredienser
20 m
Ta vara på skogens kantareller och gör lättstuvade kantareller med majs och dragon. Det är en riktig festlig rätt som passar perfekt till kräftskivan!
Ingredienser
- 400 g kantareller (gula)
- smör (till stekning)
- salt
- 2 burkar majs [280 g]
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 gul lök
- 2,5 dl grädde
- 2 tsk torkad dragon
- 0,5 citron, saft och zest
- svartpeppar
- ev 1 kruka färsk dragon (till topping)
Gör så här
- Rensa kantarellerna om de är smutsiga.
- Stek kantarellerna på medelhög temperatur i smör tills de är gyllene. Häll av kantarellerna på en tallrik och smaka av med salt.
- Fräs majsen i samma stekpanna tillsammans med finhackad vitlök och lök tills majsen precis får färg.
- Tillsätt sedan de stekta kantarellerna och fräs vidare i 3 minuter.
- Tillsätt grädden och den torkade dragonen, låt koka ihop så att grädden lägger sig runt kantarellerna och majsen.
- Tillsätt sedan citronen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Toppa med plockad dragon och servera med några skivor rostat bröd!