Lättlagad kräftsoppa

Lättlagad kräftsoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lättlagad kräftsoppa

12 ingredienser

Den här kräftsoppan lagar du enkelt av av färdig hummerfond och kräftstjärtar i lag. Enkelt och lättlagat, men en väldigt elegant inledning på en måltid.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 fänkål
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl hummerfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk neutral olja
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 300 g kräftstjärt
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

  1. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Ansa och strimla fänkålen. Fräs i olja och tillsätt hummerfond, vin, grädde och dillfrön. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Sila soppan och häll upp i varma tallrikar. Dekorera med kräftstjärtar och dill.