Strömmens röda guld

Foto: TV4
Strömmens röda guld
11 ingredienser
40 min
Strömmens röda guld är lax i tre olika former toppade med kungslaxrom.
Denna förrätt kan förberedas i god tid före serveringen.
**
Dryck till maten**
Mantlerhof Risling 2004, Kremtal Österrike. Artnr 98644.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 dl dupuylinser
- 100 g gravad lax
- 100 g kallrökt lax
- 100 g lax, rå
- 0,5 dl gräslök, finskuren
- 1 msk dijonsenap
- svartpeppar, grovmalen (efter smak)
- 4 skivor pumpernickel, bröd
Till servering
- 1 förp kungslaxrom
- 8 gräslöksstrån, hela
- rucolasallad
Gör så här
- Koka linserna i saltat vatten tills de börjar att mosa sig.
- Skär laxen i små små bitar, max 5 x 5 mm stora.
- Skär gräslöken i ringar, max 1 mm stora.
- Blanda bönor, lax, och senap i en skål.
- Smaka av med svartpeppar.
- Använd stansringar, 4 stycken, med 6 cm diameter.
- Stansa ut brödet och låt brödet bilda botten i stansformen.
- Fyll stansformarna med laxblandningen, packa väl.
- Ställ i kylen minst 30 minuter.
- Förbered fyra tallrikar med ruccolasallad.
- Tryck ur stansformarna underifrån och rulla ”tornen” i den finskurna gräslöken.
- Ställ på salladsbädden.
- Garnera med kungslaxrom och de hela gräslöksstråna.