Lasagnerullar med lax & pestoröra

Abba lasagnerullar ny
Foto: Angelica Söderberg

Lasagnerullar med lax & pestoröra

12

4 steg att laga

10 ingredienser

Den här varianten på fisklasagne är både aptitretande och praktisk. Tillaga i små formar och servera som förrätt eller fyll en hel gratängform med rullar.

Vill du ha mer tips på fisk? Här har vi samlat våra receptfavoriter!

Abba Middagsklart räk o dillsås vit bakgrund

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 lasagneplattor
  • 1-2 laxfiléer
  • 1 förp Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 1 förp fetaost [150 g]
  • pesto
  • mandelsmör
  • salt
  • peppar
  • blandade nötter, hackade (handfull valfria nötter)
  • parmesanost (eller gratängost)

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen och lägg in den i ugnen, 225 grader i ca 15-20 minuter.
  2. Koka lasagneplattorna al dente. Ta upp dem en i taget från kastrullen (annars hinner de torka och bli klibbiga), lägg lasagneplattan på bakplåtspapper och dela den i två avlånga bitar (lägg tillbaka ena biten i kastrullen i väntan på att första rullen blir klar).
  3. Bred pesto över lasagnebiten, klicka ut lite mandelsmör och mosa lax och fetaost jämnt över. Rulla sedan ihop pastan till en rulle och ställ på högkant i din form. Fortsätt så tills formen/ formarna är fyllda. Häll på gratängsåsen "Middagsklart Räk & Dillsås" från Abba.
  4. Riv lite parmesanost (gratängost för en krämigare variant) och strö över hackade nötter över rullarna. Sätt in i ugn ytterligare ca 10 minuter på 225 grader.