• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lasagne på lammfärs och grillad aubergine

Lasagne på lammfärs och grillad aubergine
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Lasagne på lammfärs och grillad aubergine

5 steg att laga

22 ingredienser

60 m

Tom Sjöstedts bästa lasagne på lammfärssås, färska lasagneplattor, parmesanbechamel och grillad aubergine!

Ingredienser

portioner4 portioner

Lammfärssås

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 400 g lammfärs
  • olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 500 g tomat, krossade
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar

Grillad aubergine

  • 2 aubergines
  • salt
  • olivolja

béchamelsås

  • 1 dl grädde
  • 6 dl mjölk
  • 2 kvist rosmarin
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • salt
  • 100 g parmesanost, riven

Montering:

  • 200 g färska lasagneplattor

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka chili. Bryn lammfärs, lök, vitlök och chili i olivolja. Slå på vin och tomater och låt koka ihop. Smaka av med dijonsenap, chilisås för sötman, salt och svartpeppar.
  2. Skiva aubergin på längden. Gnid in med salt och olivolja. Grilla hårt så den tar färg.
  3. Värm grädde och mjölk med rosmarin i en kastrull. Fräs smör och vetemjöl i en annan kastrull. Gå i med gräddmjölken och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt och riven parmesan. Spara parmesan till att toppa lasagnen med.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Varva bechamelsås, lasagneplattor, färs och aubergine i en form. Avsluta med sås och riven parmesan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna med en god rucolasallad